Jeg forsøger at vælge det sprog der bedst passer til opgaven. Jeg har en forkærlighed for type-stærke sprog og elsker at lære nye koncepter. Følgende programmeringssprog arbejder jeg aktivt med for tiden...
Privat har jeg altid haft en Macintosh (siden System 7.0) og har været på Mac OS X siden starten. Jeg har opbygget et ret omfattende arsenal af software som jeg medbringer til mit arbejde. Jeg anvender dog i høj grad kommandolinjen og bruger dagligt flere "UNIX værktøjer".
På Aalborg Handelsskole har jeg arbejdet med Apache og Java Servlets på RedHat. På universitetet brugte vi dagligt Solaris og Linux til Java, CVS og LaTex. Privat bruger jeg Mac OS X og Debian.
Hos Peytz anvendes Linux på produktion og i udvikling via Virtual Box eller Docker.
Hos Humanise administrerer jeg flere Linux-servere - Debian eller Ubuntu.
Jeg har især erfaring med PHP, Apache httpd, Java, Tomcat, CVS, SVN, Git, MySQL og PostgreSQL. Både Humanise Editor og OnlineObjects interfacer desuden med diverse CLI biblioteket så som ImageMagick.
Gennem arbejde på Aalborg Handelsskole har jeg arbejdet især med Windows 2000 servere og brugt Windows NT/2000/XP som arbejdsstation. Derudover anvender jeg jævnligt Windows til at teste browserkompatibilitet.
Jeg vil nok have det meget svært med at arbejde i et Windows-miljø.
Jeg har haft stor fokus på hastighed i det meste jeg har arbejdet med. I starten var det en absolut nødvendighed, men det vil for mig altid være vigtigt for at optimere brugeroplevelsen og bundlinjen samt for at minimere energiforbruget.
Min erfaring er at optimeringer enten har en direkte indflydelse på brugerens oplevelse eller frigiver plads til mere avanceret opførsel.
Jeg er vant til at anvende værktøjer til at analysere systemer for at fokusere indsatsen på både klienten og serveren.
Jeg har efterhånden opbygget stor erfaring med HTTP protokollen. Det gælder især headers der styrer caching og encoding samt en god måde at kommunikere status.
Jeg har primært beskæftiget mig med enten design af hjemmesider og implementering af web-baserede brugergrænseflader.
Jeg har i mange år arbejdet med XML og laver idag sjældent noget uden at XML er indblandet og har stor rutine i XSLT og XPath.
Jeg har aktivt anvendt MSXML, Apache Xerces, Xalan og Axis, Sablotron, libxml og libxslt gennem PHP. Har desuden arbejdet med relaterede standarder så som XSL-FO, OPML, XUL, RSS og Atom.
Humanise Editor er bygget på XML der via XSLT adskiller præsentation fra indhold. Humanise User Interface kan skrives i XML hvor alt er dokumenteret i et "schema" som jeg anvender til validering.
Jeg har i mindre grad arbejdet med avancerede web services så som SOAP. Hovedsageligt har jeg arbejdet med simple JSON endpoints mellem OnlineObjects, Humanise Editor og deres respektive iOS/macOS apps. Jeg vil dog mene at jeg har en del erfaring med hvor mange ting der kan gå galt når to systemer skal snakke sammen via en upålidelig kanal.
Næsten alt jeg har arbejdet med har været centreret omkring SQL-adgang til databaser. Jeg har efterhånden opbygget stor erfaring i forskellen mellem de forskellige implementationer og hvordan man skriver effektive forespørgsler.
Den første version af OnlineObjects kørte på både Oracle, MySQL og Postgres hvor jeg lavede et ORM-lignende abstraktionsniveau.